Övning ger färdighet

Jag har alltid haft ett intresse för fotografering, och på senare tid speciellt i sportens värld. Min resa har lett mig från att dokumentera minnesvärda stunder i Golden League i volleyboll till att fånga betydelsefulla ögonblick under damernas handbolls-VM. Jag uppskattar verkligen att vara nära händelernas centrum, men mitt senaste uppdrag, Junior Nordic Teamgym Championships 2024, blir en ny och oväntad utmaning för mig.

Min relation till truppgymnastik var, ska vi säga, ytlig. Mina kunskaper begränsade sig till vad jag oavsiktligt snappat upp från vänner vars barn deltog i sporten. Jag hade en oklar bild, ofta förväxlad med de gymnastikrutiner jag sett under OS. Kort sagt, jag hade ingen aning!

Därför var förvåningen stor, men också glädjen, när jag fick förfrågan om att fotografera just dessa tävlingar. Efter att ha följt så många olika sporter kände jag att detta var ett nytt och spännande område att utforska, även om det verkade svårt.

Så vad gör en nybörjare? Man övar förstås! Tack vare LUGI Gymnastik, som låg behändigt nära, kunde jag fotografera några träningspass. Tre intensiva pass senare kan jag ärligt säga att det varit helt avgörande för mig.

Först vill jag utropa ett stort WOW! Jag har sett mycket i min karriär, men den kroppskontroll och det mod jag bevittnat hos dessa unga atleter är extraordinärt. De är inte bara otroligt vältränade, utan även allround-kompetenta på ett sätt som skiljer sig från andra idrottare jag fotograferat.

För det andra kan jag bekräfta att övning verkligen ger färdighet. Med dessa nya kunskaper ser jag med stor förväntan fram emot tävlingarna den 19-20 april i Sparbanken Skåne Arena. Jag uppmanar er alla att inte missa chansen att se dessa spektakulära idrottare live.

Kom och upplev spänningen, skönheten och den rena atletismen i truppgymnastik, en sport jag är stolt över att få dokumentera. Boka er plats nu och var del av detta fantastiska evenemang! 📸🤸‍♀️🏆